Een game PC kiezen die bij je past, hoe doe je dat?

Is gamen echt jouw hobby geworden of heb je het zelfs een stapje verder gebracht en ben je een officiële gamer? Dan is het je vast niet ontgaan dat je pc een van je belangrijkste onderdelen is. Zonder goede pc gaat het gamen namelijk gewoon weg niet. Daarom is het belangrijk dat je investeert in een goede game PC. En investeren hoeft helemaal niet te betekenen dat je meteen je hele spaarrekening leeg plundert. Het betekent alleen maar de juiste keuze maken en in dit blog vertellen we je precies hoe je dat doet.

Budget

Uiteraard, als je een nieuwe gaming pc gaat aanschaffen gaat dat geld kosten maar het hoeft niet te betekenen dat je er meteen duizenden euro’s aan uit hoeft te geven. Gaming pc worden in verschillende soorten en maten aangeboden en ook in verschillende prijsklassen. Zo zijn er pc’s die inderdaad duizenden euro’s kosten maar er zijn ook pc’s die voor een meer schappelijke prijs over de toonbank gaan. Voor welke gaming pc jij kiest hangt dus helemaal af van jouw budget en wat je eraan uit wilt geven.

Mogelijkheden

Waarschijnlijk is het je al opgevallen dat er een ontzettend groot aanbod is aan spellen op de gamemarkt. Welke game pc je nodig hebt ook af van het soort spel dat je wilt gaan spelen. Sommige spellen vragen veel meer van je computer dan andere. Bij de gebruiksaanwijzing van je spellen vind je vaak informatie over de aanbevolen specificaties. Deze specificaties gaan over de vereisten waar jouw pc minimaal aan moet voldoen. Deze aanbevolen zijn opgesteld door de ontwikkelaar van de game en dienen dus echt als goede richtlijnen. Als je veel dezelfde spellen speelt dan heb je over het algemeen te maken met dezelfde aanbevolen specificaties. Speel je veel verschillende spellen? Dan moet je kijken naar het spel dat de meeste vraagt van je computer en dus de het grootste aantal minimale vereisten heeft.

Grafische kaart en werkgeheugen

Twee componenten waar je al snel tegenaan zult lopen zijn de grafische kaart en het werkgeheugen. De grafische kaart, ook wel bekend als de videokaart, zorgt ervoor dat je gamen op een vloeiende manier worden weergegeven op je scherm. Je krijgt dus beeld zonder enige haperingen wat nogal storend kan zijn tijdens het gamen. Ook het werkgeheugen is heel belangrijk en heeft te maken met de snelheid van computer. Tegenwoordig is een minimum geheugen van 8GB ram wel een vereisten. Uiteraard heb je ook 16 GB ram of 32 GB ram als keuze. Hoe hoger het werkgeheugen, des te meer zwaardere games je kan gaan spelen.

Geef een reactie