Waarom worden Pokemonkaarten steeds meer geld waard?

Je hebt vast wel eens gehoord dat Pokemonkaarten enorm in waarde zijn gestegen. Misschien heb je direct wel bij jou op zolder gekeken of jij nog Pokemonkaarten hebt. Je zal je vast afvragen waarom Pokemonkaarten meer geld waard zijn geworden en dat is natuurlijk een logische vraag. Er zijn namelijk pokemonkaarten voor duizenden tot honderdduizenden euro’s verkocht en daar zit een reden achter. Waarom Pokemonkaarten meer waard zijn geworden vind je in dit artikel.

 

Vraag en aanbod 

Pokemonkaarten die in het verleden geproduceerd zijn worden tegenwoordig niet meer geproduceerd. Er is dus helaas maar een beperkt aanbod aan oude kaarten beschikbaar. Momenteel is de vraag naar oude kaarten groter dan het aanbod, maar hoe komt dat precies? Dat heeft er mee te maken dat Pokemonkaarten enorm in waarde zijn gestegen en iedereen weer Pokemonkaarten wilt verzamelen. Het is verstandig om eens op zolder te kijken waar jouw oude Pokemonkaarten zijn gebleven, want ook Pokemonkaarten die na het jaartal 2000 geproduceerd zijn kunnen enorm veel geld waard zijn geworden. Het gaat dan niet om duizenden euro’s, maar om honderden euro’s. 

 

Pokemon is weer populair geworden

Pokemon was enkele jaren uit het straat beeld verdwenen. Fanatieke verzamelaars waren gestopt met het verzamelen van Pokemonkaarten en ook werden er geen films en videospelletjes over Pokemon gemaakt. Hier kwam verandering in toen er weer films en videospelletjes over Pokemon gemaakt werden. De populariteit van Pokemon is toen enorm toegenomen en de stijging van de populariteit heeft ook deels te maken met dat Pokemonkaarten erg veel geld waard kunnen zijn. 

 

Waar kan je Pokemonkaarten kopen?

Als je pokemon kaarten kopen of een pokemon booster box kopen wilt, dan kan je dit het beste doen bij een bekende speelgoedwinkel of een webwinkel. Als je op zoek bent naar oude pokemonkaarten, dan kan je dit het beste doen via speciale websites waar handelaren en verzamelaars hun collecitie aanbieden. Houd er wel rekening mee dat er ook veel imitatie pokemonkaarten worden verkocht. Het is dus erg belangrijk dat je weet hoe je orginele Pokemonkaarten kan herkennen. Dit doe je namelijk door de kwaliteit van de Pokemonkaarten te controleren. Als je merkt dat er relatief lage kwaliteit inkt of papier is gebruikt dan is de kans al enorm groot dat het om een imitatie pokemonkaart gaat. Toch zijn er ook veel kwalitatieve pokemonkaarten in omloop en daarom kan jij je Pokemonkaarten het beste laten controleren door een expert op het gebied van Pokemonkaarten.  

Geef een reactie