Waarom zijn haartransplantaties in Turkije zo populair?

Over de hele wereld hebben mannen te maken met het verliezen van hun haar. Soms begint dit op jonge leeftijd, en soms gebeurt het pas later. Wat wel vaststaat is dat het een keertje gaat gebeuren. Het begint vaak met een verhoogde haarlijn, en dan ontstaan de kale plekken. In Europa is men genetisch gezien het meest ontvankelijk voor vroege kale plekken. Nederland is niet de hoogst scorende in Europa, die twijfelachtige eer is aan Tsjechië. Toch hebben ook in Nederland een groot gedeelte van de mannen problemen met kale plekken. Het kan voor iemand heel vervelend zijn om hier last van te krijgen. Je kan er erg mee zitten, en zeker als jouw vrienden er grapjes over maken kan je er heel zelfbewust van worden. Het is dan ook niet zo gek dat de meest voorkomende plastische ingreep voor mannen een haartransplantatie is. Wel opmerkelijk is dat een groot gedeelte van die haartransplantaties in Turkije plaatsvinden. Waarom laten zo veel mensen een haartransplantatie Turkije uitvoeren?

De kosten

Het ligt een beetje voor de hand, maar in Turkije is het gewoon een stuk goedkoper. Afhangend van de hoeveelheid haar die getransplanteerd moet worden kan de prijs in Nederland oplopen tot zo'n tienduizend euro. Zelfs bij de kleinste ingrepen moet je al gauw denken aan drie- tot vierduizend euro. Dit zijn bedragen die de meeste mensen niet zomaar kunnen missen, dus het is niet zo gek dat mensen een goedkopere optie opzoeken. In Turkije kan je echter voor minder dan drie duizend euro bijna het hele hoofd opnieuw laten beharen. De grootste reden hiervoor is dat de valuta gunstig is, maar het is allemaal ook gewoon iets goedkoper in Turkije. Je vraagt je waarschijnlijk af of het allemaal dan nog wel veilig is en van goede kwaliteit is.

Dezelfde kwaliteit

Je hoeft je geen zorgen te maken over slechte kwaliteit van de behandeling. Turkije is een van de meest vooraanstaande plekken als het gaat om een haartransplantatie. Juist omdat er zo veel mensen naar Turkije komen om de behandeling te ondergaan, is de kwaliteit uitstekend, en andersom natuurlijk ook. De meest gebruikte methode, Follicular Unit Extraction, is zelfs ontwikkeld in Turkije. Wel moet je net zoals in Nederland wel even goed onderzoek doen naar de recensies en betrouwbaarheid van een kliniek. Gelukkig gingen duizenden mensen jou voor, dus is het niet moeilijk om een goede kliniek te vinden. En misschien kan je met het geld dat je bespaart nog even van een vakantie genieten in Turkije!

Geef een reactie