Bouwen aan de verbouwing

Het is alweer bijna tijd voor de zomervakantie. Dat betekent dat veel mensen weer aan het huis zullen gaan werken. De één houdt het bij een uitgebreide schoonmaaksessie en de ander duikt in een grote verbouwing. Die laatste vergt wel wat voorbereiding maar we hebben het wel verdiend, een positieve verandering. In deze blog vertel ik een beetje waar je aan kan denken als het om de aanpak gaat. Lees je mee?

Zelf doen of samen?

Ben je zelf handig ingesteld? Dan kan het je een hoop geld schelen als je tijd maakt en de handen uit de mouwen steekt. Je moet je eigen vaardigheden wel goed inschatten anders zit je straks in je eigen puin, zonder een idee van hoe het verder moet. Dan ben je nog verder van huis. Bevat jouw verbouwing verschillende onderdelen; verven, sanitair installeren, etc.? Dan moet je kijken naar verschillende bedrijven voor al die klussen. Je hebt het voor het kiezen, dus ga voor de beste!

Een open ruimte

Afhankelijk van hoever de verbouwing gaat, zul je moeten slopen en delen in huis moeten verwijderen. Dit kan een tegelvloer zijn, oude meubels of zelfs een wand. Je maakt als het ware eerst een rommel voordat je aan het werk kunt. Je creëert een leeg canvas waarop je jouw verbouwingsvisie kan uiten.

Weg met de rommel

En al die rommel en puin, die moet ergens naar toe. Dat is over het algemeen niet de troep die je in je prullenbankje gooit. Regel voor de aanvang van de verbouwing een container. Zo kan je meteen alles weggooien. Een container huren, is eenvoudig. Op de website van GP Groot staan verschillende containers en prijzen aangegeven. Even aanvragen en het is zo geregeld.

Tijd voor de aankleding

Als alles erin staat, is het tijd voor het afrondingsproces. De nieuwe verf zit op de wanden, meubels zijn vervangen, etc. tijd om je eigen meubels die je wilt gebruiken weer in de ruimte te brengen en zo de verbouwde ruimte weer eigen te maken.

Geduld is een schone zaak

Onthoud dat een verbouwing lang kan duren en calculeer extra tijd in. Zo kom je niet voor onverwachte verassingen te staan en dat geeft meer ontspanning. Ook is het niet ongebruikelijk dat er hier en daar iets fout gaat wat gefikst moet worden. Calculeer dus niet alleen tijd maar ook wat extra budget in. Als alles dan goed gaat, heb je nog een leuk zakcentje en als je dat geld achter de hand toch nodig hebt, hoef je je er ook geen zorgen om te maken.

Geef een reactie