Bretels kopen

Bretels zijn weer helemaal van nu

Vroeger zag je bretels vooral bij “boertjes van buut’n”. Je kent het type wel: ribbroek, geruit (flanellen) overhemd en dan dus bretels om de broek op te houden. Maar tegenwoordig zie je dat veel mannen kiezen voor bretels, al dan niet in combinatie met een mooie riem. Bretels kopen is dus helemaal hip. En ze dragen al helemaal. Maar waar let je op als je op zoek gaat naar bretels? Je zou denken dat ze allemaal hetzelfde zijn, maar niets is minder waar.
Bretels kopen

Wat is het doel van je bretels?

Voor je tot de aanschaf van bretels overgaat, is het slim om je te bedenken wat het doel is van de bretels die je wilt kopen. Zijn ze echt om je broek op zijn plek te houden? Zijn ze meer bedoeld als mode-accessoire? Zijn ze zichtbaar als je ze draagt? Draag je ze onder een trui of een jasje? Als ze alleen maar zijn om je broek op te houden, dan kun je best toe met een wat simpeler paar. Zeker als je ze ook nog uit het zicht draagt. Maar ga je ze dragen als mode-accessoire? Dan zul je goed moeten kijken of ze wel goed te combineren zijn met de rest van je outfit.

Kies je voor smalle, brede of extra brede bretels?

Als je de bretels draagt omdat anders je broek om je enkels ligt, dan zijn de smalle exemplaren niet zo fijn. Die kunnen enorm gaan snijden in je monnikskapspier (op je schouder, net naast je nek). Net als wanneer dames met een wat vollere boezem een bh dragen die smalle bandjes heeft. Draag je de bretels omdat je ze ziet als accessoire, dan kun je natuurlijk gewoon je gang gaan en precies dat paar kiezen dat je het meest aanspreekt.

Verschillende stellen aanschaffen

Ik durf het je te vertellen: als je eenmaal bretels bent gaan dragen, dan ben je eraan verslingerd geraakt. Geen gedoe meer met riemen met gaatjes die net niet goed zitten. Nee, bretels passen altijd. Je kunt ze gemakkelijk langer of korter maken door het clipje te verschuiven. Er zijn zelfs speciale bretels voor kinderen. Hoe leuk is dat? Ook als vrouw kun je heel leuk bretels dragen, je zorgt er dan natuurlijk wel voor dat ze niet te strak zitten. Dus ik kan je bij deze melden: bestel direct een aantal paren. Zo kun je iedere keer weer een ander paar dragen. Net welk paar het best bij je outfit past.

Geef een reactie