Nikkie

Kate Moss en haar rumoerige leven

Afgelopen week werd bekend dat Kate Moss weer het gezicht wordt van de nieuwe collectie van Nikkie. Nikkie is het modemerk van Nikkie Plessen. Nikkie Plessen was natuurlijk bekend als presentatrice, maar is sinds 2011 volledig bezig met haar eigen merk. Kate Moss gaat niet alleen model staan, maar mag ook ideeën inbrengen voor de collectie van Nikkie. Echter heeft Kate Moss al een tijd niet meer als model staan. Ze is natuurlijk nog steeds een bekende naam in de modewereld, maar heeft ook veel kritiek ontvangen tijdens haar leven. Ze heeft een rumoerig leven gehad, met veel kritiek, alcohol en drugs. Toch lijkt zij nu haar wilde haren te zijn verloren. Maar hoe is deze grootheid eigenlijk begonnen?

De start

Kate Moss, ook wel Katherine Ann Moss, is geboren op 16 januari 1974 in Engeland. Vorige maand heeft zij dus haar 45e verjaardag gevierd. Ze is vooral bekend geworden als model voor Calvin Klein. Ook van dit merk is zij namelijk het vaste gezicht geweest. Ze is in Amerika ontdekt, namelijk op 14 jarige leeftijd werd zij door Sarah Doukas gescout op de JFK Airport in New York. Haar succes steeg enorm in haar vroege jaren, echter kreeg zij ook veel kritiek doordat zij op zo’n jong leeftijd ook al naakt poseerde. Behalve deze kritiek heeft zij ook veel kritiek ontvangen over haar leeftijd. Het blijkt namelijk dat er veel onenigheid is over jaar lente, sommige zeggen 171cm, anderen zeggen weer 167cm. Ondanks al die speculatie is het wel duidelijk dat zij voor een model vrij klein is. Toch is haar succes groot en heeft zij met merken mogen werken als Louis Vuitton, Dolce&Gabbana, Gucci, Versace en Chanel.

Ook heeft haar spraakmakende relatie met Johnny Depp haar veel publiciteit en kritiek opegeleverd. Het koppel stond in Engeland bekend als het drugskoppel en mede door deze moeilijkheden gingen zij in 1998 na 4 jaar dan ook uit elkaar. In 2002 is Kate Moss moeder geworden van een dochtertje. De vader van dit dochtertje is Jefferson. In 2005 kwam er weer veel kritiek over Moss naar boven toen paparazzi haar fotografeerde terwijl zij cocaïne snoof. Echter heeft zij gelukkig wel een herintrede kunnen doen in de modewereld. Helaas is zij sindsdien wel erg gesteld op haar privacy en geeft zij bijna geen interviews meer. Momenteel is zij samen met graaf Nikolai von Bismarck. Zij is sinds 2015 al gelukkig met hem en hopelijk mag dit nog vele jaren zo verder gaan.

Geef een reactie