Een auto leasen is de beste optie

Tegenwoordig vinden veel mensen het te duur worden om een nieuwe auto te kopen. De aanschaf van een nieuwe auto kan in veel gevallen dan ook een flink bedrag zijn. Dat kan ervoor zorgen dat het voor mensen moeilijker wordt om de juiste keuze te maken wanneer het gaat om het vinden van een goede auto. Doordat het budget hierbij soms een negatieve invloed kan hebben, zal je niet altijd de auto kunnen vinden die je nodig hebt of zou willen. Bovendien is het niet alleen maar de auto die je zal moeten betalen. Daarnaast komen er nog veel andere kosten om de hoek kijken. Zo zal je te maken krijgen met de kosten voor de belastingen, de verzekering, het onderhoud en natuurlijk de benzine. Al met al zal dat een hoog bedrag opleveren, wat de maandelijkse kosten in het huis flink zal doen opschalen. 

 

Leasen 

Daarom kiezen mensen er steeds vaker voor om een auto te gaan leasen. Door te kiezen voor de optie van het leasen is het namelijk een stuk makkelijker en overzichtelijker om de maandelijkse kosten van de auto te bekijken. Door te kiezen voor leasen zal er namelijk ieder maand weer een vast bedrag worden betaald voor de auto. Hierbij zullen de kosten voor de belastingen, de verzekeringen en het onderhoud al zijn inbegrepen. Zo zal je dus alleen nog voor de benzine moeten betalen. Daarnaast zal je geen last hebben van een hoog beginbedrag voor de aankoop van de auto. Bij een short lease kan je een auto al leasen met een minimale duur van een maand. Bij andere leasecontracten kan het vaak voorkomen dat je op z’n minst jaren vast zal zitten aan de auto. Dat kan voor sommige mensen de drempel tot het nemen van een leaseauto erg verhogen. Bij een shortlease contract zal dat dus geen probleem zijn. 

 

Zakelijk 

Er zijn diverse manieren waarop je de auto zal kunnen leasen. Het is mogelijk om te kiezen voor een persoonlijke leaseauto, waarbij de auto dus op de privénaam zal staan. Tevens kan je kiezen voor een shortlease zakelijk. Bij deze variant van het leasen zal de auto dus op de naam van jouw bedrijf komen te staan. Zeker wanneer je bij een bedrijf werkt dat vaak met projecten te maken heeft, is het handig om te kiezen voor een shortlease auto. Deze zal je na het project namelijk gewoon weer bij de dealer kunnen inleveren, zonder dat je meteen jarenlang vast zal zitten aan de leaseauto.

Geef een reactie