Heb jij alle vaccinaties gehad? Lees hier waarom dat belangrijk is

Het is van belang dat een significant deel van de wereldbevolking is ingeënt tegen bepaalde ziektes. Dat komt omdat er veel ziektes zijn die dodelijk kunnen zijn, maar die vrij eenvoudig bestreden kunnen worden door middel van een vaccin. Het is natuurlijk prachtig als er een vaccin is uitgevonden tegen een bepaalde ziekte, maar het is wel van belang dat iedereen die getroffen kan worden door de ziekte dit vaccin neemt. Zo kunnen nagenoeg alle doden die door deze ziekte veroorzaakt worden voorkomen. Hierbij gaat het vooral om het vaccineren van mensen die dodelijk getroffen zouden kunnen worden door een bepaalde ziekte. 

Kijk na of jij alle vaccinaties hebt gehad

Als je niet zeker weet of je alle vaccinaties die op dit moment in Nederland beschikbaar zijn hebt gehad, is het misschien eens een goed idee om dit na te kijken. Op die manier kom je er achter of het voor jou nodig is om je te laten vaccineren tegen bepaalde ziektes. Het is namelijk zo dat je door je te laten vaccineren bijdraagt aan het voorkomen van meer zieken en bovendien is de kans bij veel ziektes waartegen op grote schaal wordt gevaccineerd vrij groot dat je ernstig ziek wordt als je besmet raakt met deze ziekte. Daarom is het in de meeste gevallen zeker verstandig om je te laten vaccineren. Er zijn in Nederland ontzettend veel verschillende vaccinaties beschikbaar. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een afspraak te maken voor een inenting hepatitis b. Het is daarnaast in veel gevallen handig om je te laten vaccineren tegen bepaalde ziektes als je naar het buitenland gaat. Er zijn namelijk veel landen waar bepaalde ziektes die we in Nederland niet meer kennen nog aan de orde van de dag zijn. 

Waarom is het belangrijk om je te laten vaccineren tegen bepaalde ziektes?

Er zijn veel ziektes die dodelijk kunnen zijn, maar waar je tegen beschermd kunt worden door een vaccinatie. Daarom is het bijvoorbeeld verstandig om een inenting gele koorts te halen. Zo voorkom je dat je ernstig ziek wordt wanneer je ooit besmet zou raken met de gele koorts. Natuurlijk weet je nooit zeker of je dit ooit mee gaat maken, maar je kunt maar beter het zekere voor het onzekere nemen door je te laten vaccineren. Zo is de kans groot dat je er niet eens iets van merkt als je in aanraking komt met het virus wat dit veroorzaakt. 

 

Geef een reactie