Plekken die jij nog niet gezien hebt

Dus jij ben een avonturier, een wereldreiziger. Je bent gek op cultuur snuiven en het ontdekken van nieuwe omgevingen. Maar het moet wel origineel zijn. Je wilt geen zomervakantie doorbrengen met andere toeristen, laat staan Nederlanders. All inclusive vakanties zijn niet jouw ding. Jij gaat liever op avontuur. Het culturele centrum van een stad ontdekken of een wandeling maken om het schoon van moeder natuur te bewonderen. Waar moet je dan heen?

Ibiza

Ibiza, het party eiland? Daar barst het toch van de toeristen? Ja, op de toeristische plekken wemelt het van de mensen, maar het eiland heeft veel ‘niet ontdekte’ plekken. Ibiza kent vele stranden waarbij het strand Atlantis het minst bekend is onder de toeristen, maar dat zegt niets over de charme van deze plek. Naast Atlantis zijn de volgende stranden een geheime aanrader: Cala d’en Serra, Aguas Blancas, Caló des Moltons, Cala Xarraca en S’Ilot des Renclí.

Kreta

‘Wie drukte en disco’s zoekt, gaat naar Noord Kreta. Wie houdt van rustieke dorpjes, lekker en goedkoop eten, prachtige, ruige natuur, gaat naar het zuiden’. Hier ligt het dorp Kamilari, waar je nog het echte Griekenland kunt vinden. Omdat er weinig toeristen geweest zijn, is de cultuur behouden. De smalle straatjes met schilderachtige huizen maken de sfeer compleet.

Azoren

De Azoren zijn 9 eilanden die horen bij Portugal. Ieder eiland is uniek in de natuur en sfeer. Vulkanen, felblauwe kratermeren, schattige vissersdorpjes, een rijke natuur en ontelbaar veel wandelmogelijkheden zijn kenmerkend voor de eilanden.

Slovenië

Slovenië werd door National Geographic op de Hotlist gezet. Dit land is een van de best bewaarde geheimen van Europa. Ljubljana is de hoofdstad van Slovenië en een van de kleinste hoofdsteden van Europa. Hierdoor is het echter niet minder mooi. Ook de natuur is adembenemend. De onbekende Julische Alpen liggen vol met gletsjers, bergmeren en watervallen. Het meer ban Bohinj en Bled zijn heerlijk om in af te koelen op warme zomerdagen. Omdat het water uit de bergen komt is de temperatuur relatief laag. Hoe klein Slovenië ook is, het land heeft duizenden grotten.Van alle grotten zijn de Postojna, de Škocjan en de Križna jama erg mooi en bekend.

Camogli

Camogli is een kleurrijk vissersdorpje in Italië. Huizen hebben allerlei pasteltinten waardoor het een romantisch karakter heeft. Elk huis kreeg vroeger een andere kleur zodat de vissers vanaf zee hun eigen huis wisten te herkennen. Het strand loopt uit in een punt, waarop de indrukwekkende, geel gekleurde Basilica di Santa Maria Assunta staat. Het dorp heeft een middeleeuws centrum. Het is een wirwar van smalle straatjes en heel veel trappen. Het kiezelstrand is niet ideaal om op te liggen, maar prachtig om te fotograferen.

Geef een reactie