stress

stres voor het eindexamen vwo

Onze zoon zit nu in het 6e jaar van zijn vwo-opleiding. Hij staat gemiddeld een zeven waar wij heel erg trots op zijn. Echter heeft hij behoorlijk examenvrees gecreëerd. In mei beginnen de eindexamens weer. Hij krijgt nu zoveel opdrachten en toetsen dat hij door de bomen het bos niet meer ziet. Onze zoon is veranderd van een rustige jongen naar een gestreste jongen. Als hij thuiskomt uit school duikt hij gelijk achter het bureau omdat hij het anders niet afkrijgt. De andere ouders valt dit ook op. Wat ligt er toch een druk op die kinderen zeg!

 

Hulp bieden bij de gestreste tijd

Als moeder doet het je zeer om zo je kind te moeten zien. Je wilt hem maar al te graag helpen maar ik kan het niet. Ik ben zelf niet zo hoogopgeleid dus kan ook geen vragen van hem beantwoorden. Ik besloot op zoek te gaan naar examentraining voor vwo. Examentraining vwo wordt op heel veel plekken aangeboden in Nederland. Gelukkig ook in Leiden, waar wij wonen. Ik overlegde dezelfde avond nog met mijn man en de volgende dag stelde ik het voor aan mijn zoon. Mijn zoon wilde graag het bedrijf bellen met de vraag wat zij precies doen voor trainingen. De vragen werden duidelijk beantwoord aan mijn zoon, mijn zoon wilde dit heel erg graag proberen.

 

 

Na 3 trainingen al een heel ander kind

Wat een verschil, na het aanmelden bij de administratie afdeling examentraining vwo was onze zoon van harte welkom. Ik bracht hem de eerste paar keer aangezien hij behoorlijk zenuwachtig was. Hij werd zeer vriendelijk ontvangen en voor de start van de training werden de jongeren aan elkaar voorgesteld. Wat ik begreep van mijn zoon is dat ze daarna in een kring aan tafels zaten met ieder een laptop van de organisatie. Op de laptop verschenen vragen, iedereen kreeg tegelijk dezelfde vraag. De moeilijke vragen werden in de groep besproken. Dit gaf onze zoon heel erg veel rust. Na 3 trainingen zagen we zijn gedrag zichtbaar veranderen. Uit school pakt hij nu eerst wat te drinken en gaat eerst een uurtje televisiekijken, even zijn hoofd leegmaken. Na het eten wil hij nog wel even leren of opdrachten maken. Hij gaat weer op tijd slapen en staat vrolijker op. Het is een investering in het leerproces van onze zoon waar ik heel erg blij mee ben dat wij hem daar mee kunnen helpen. Hij krijgt nu één keer per week een training, dit is volgens hem genoeg. We duimen en hopen op een goede examenperiode.

Geef een reactie