Een VPN verbinding is voor er voor iedereen

Een VPN verbinding is er voor iedereen en beschermt jouw privacy nog beter dan jouw normale internet verbinding. Nu is alleen nog de grootste vraag:  VPN wat is dat? Die vraag is heel normaal en meer mensen willen daar een antwoord op. Lees snel deze blog verder en jij komt achter het antwoord, want wij leggen het jou hier op een makkelijke en snelle manier uit. En om het nog een klein beetje te verduidelijken wat de voordelen zijn van een VPN verbinding, wordt er een voorbeeld geschetst. Zo krijg je het ideale beeld.

VPN verbinding

Een VPN verbinding, ook wel Virtueel Particulier Netwerk of Vitrueel Privénetwerk genoemd, is een goedkopere Local Area Network (LAN) over de bestaande verbinding. De bestaande verbinding is de Wide, Area Network (WAN), zoals het internet. Wanneer je buiten het normale netwerk ook gebruik maakt van een VPN, dan behoud je de vertrouwelijkheid van het netwerk. 

Een VPN verbinding maakt gebruik van een bestaand netwerk. Hierbij wordt het delen van informatie tussen gescheiden netwerken mogelijk gemaakt. Ook wordt de beveiliging van de gegevens (ook wel data genoemd) optimaal behouden.

Waarvoor een VPN verbinding?

Nou kan je je af vragen waarvoor een VPN verbinding handig is. En dat antwoord is erg kort. Want deze verbinding kan je gebruiken voor alles, voor elk  verbinding. Zelfs voor Netflix. Want we hoeven niemand uit te leggen wat Netflix is. Het is ideaal om een rustige avond te beleven en weg te zwijmelen bij verschillende series en/of films. Het enige nadeel van Netflix is dat er verschillende content is in verschillende landen. Zo is er een totaal ander aanbod in Amerika dan in Nederland. Zelfs in Spanje is er een ander aanbod aan films en series. Natuurlijk erg jammer wanneer je op vakantie een avond serie gaat kijken, een serie uitkiest die daar beschikbaar is en bij terugkomst in Nederland je de serie niet meer kan bekijken. Daar zit je dan met veel nieuwsgierigheid naar hoe de serie nou afloopt. Maar met een VPN verbinding is het mogelijk om de serie in Nederland af te kijken.

Dat is een voordeel van een VPN verbinding, maar er zijn er nog meer te noemen. Benieuwd naar de mogelijkheden van een VPN verbinding dan is het mogelijk om verschillende verbindingen te vergelijken en de juiste voor jou te kiezen. Zo gaat er een nog grotere wereld voor je open. 

Geef een reactie