safari

De mooiste safari foto’s maken!

Voor onze vakantie die gepland is eind september, hadden we vele wensen. We gaan naar Kenia, een zeer mooi land dat bekend staat om de safari en scholen die wel een steuntje kunnen gebruiken. We hadden in verschillende winkels schriftjes, pennen en speelgoed gekocht. Om dit allemaal vast te kunnen leggen besloten we te investeren in een compact camera. We hebben een spiegelreflexcamera maar dit ding is zo groot en zo opvallend. We bekeken verschillende merken en konden maar moeilijk kiezen.

 

 

Het doel van de camera

In verschillende winkels kregen wij de vraag wat het doel was van de camera. Hierin schijnt nog veel verschil in de zitten. Als je van dichtbij foto’s gaat maken heb je een andere camera nodig dan foto’s van ver af. Grappig, wij zochten namelijk voor beide functies. We willen een safari gaan maken, hierbij zal je toch echt van ver foto’s moeten kunnen maken. Van dichtbij kunnen we misschien wel de kinderen van de scholen op de foto zetten. Bij beide functies waren er gelukkig genoeg camera’s waar we uit konden kiezen. In de winkels was echter het probleem dat wij meer het idee hadden dat personeel echt totaal geen idee had. Dan kwamen ze aan met een compact camera waar je geen schermpje op had om je foto’s te bekijken of een camera die juist eigenlijk niet compact te noemen was. Na veel informatie te hebben gekregen wilden we het toch nog even laten bezinken, het is tenslotte een investering.

 

 

Ervaringen via het internet

Er bestaat een forum speciaal voor reizigers naar Kenia. Hierbij werd de vraag ook door een ander gesteld. Grappig eigenlijk, dat wij niet de enige zijn met dit idee. Op het forum werden verschillende merken aangeraden en werden er foto’s toegevoegd vanuit de safari. Sommige camera’s werden ook zeer sterk afgeraden. Een compact camera die werd afgekeurd, wilde we ten eerste instantie aanschaffen. Gelukkig hebben we dat niet gedaan. De camera die als beste uit de test kwam bleek op internet een paar tientjes goedkoper te zijn dan in de winkel. De garantie was wel hetzelfde en de compact camera zou opgestuurd worden waarbij je zou moeten tekenen voor ontvangst. We besloten de camera maar te bestellen via het internet, mocht het allemaal niet goed gaan, kunnen we hem met gemak weer terugsturen. We hebben de camera uiteindelijk vanavond besteld, we wachten nu met smart af. We kunnen niet wachten om de safari te maken en de mooiste foto’s te maken met onze nieuwe compact camera!

Geef een reactie