Voor elk culturele uitstapje een geschikte outfit

Iedereen heeft zo nu en dan wel het nodige culturele uitje. De een misschien wat vaker dan de ander, maar iedereen bezoekt wel eens een museum, concert of andere culturele gelegenheid. Zelf kom ik elke keer weer voor het dilemma te staan: Hoe kleed je je naar dit soort activiteiten? In deze blog geef ik tips voor verschillende uitjes.

Een leuk concert

Voor sommige culturele uitjes zijn er een aantal ongeschreven regels over hoe je gekleed moet gaan. Voor een concert geldt dit echter absoluut niet. Bij de meeste concerten kun je het zo gek maken als je het zelf wil. Al ga je in de meest extravagante outfit, niemand zal vreemd opkijken. Wat wel leuk is, is om je outfit een beetje aan te passen aan het soort concert waar je heen gaat. Ga je naar een rockband, trek dan bijvoorbeeld een stoer bikerjack en veterlaarsjes aan. Bezoek je het concert van Beyoncé? Haal dan je inner destiny’s child naar boven en trek een sexy jurkje of leuke glitter top aan. Als je genoeg opvalt, wordt je misschien zelfst gespot door je favoriete artiest!

Een kunsttentoonstelling

In tegenstelling tot concerten, zijn er bij tentoonstellingen wel een aantal regels voor hoe je je moet kleden. Natuurlijk, dit verschilt wel veel per tentoonstelling. Maar ga je naar een wat chiquer expositie, dan moet je ervoor zorgen dat je je een beetje netjes kleedt. Trek als man bijvoorbeeld een net overhemd aan en zorg als vrouw voor een mooi blousje of zelfs een jurkje. Mooie en nette schoenen horen hier ook bij. Toen ik vorig jaar naar een prestigieuze tentoonstelling mocht, kocht ik schoenen van floris van bommel. Dit zijn mooie leren heren schoenen die ik nu nog regelmatig draag naar speciale gelegenheden. Zorg een tot slot voor dat je er een beetje verzorgd uit ziet. De bezoekers van dit soort tentoonstellingen zijn vaak nette mensen die vaker dit soort dingen doen. Om niet buiten de boot te vallen moet je dus even extra de tijd nemen om bijvoorbeeld je haar te kammen of je baard te scheren.

Premières

Heb je kaartjes kunnen bemachtigen voor de première van een nieuwe film of musical? Het is echt een hele ervaring om bij zo’n chique evenement aanwezig te zijn. Zorg er dus ook voor dat je hiervoor gekleed bent. Wees niet bang dat je overdressed bent. Bij premières is meer vaak altijd beter dan minder. Dit geldt overigens ook voor alle andere culturele uitjes. Overdressed is bijna altijd minder erg dan underdressed.

Geef een reactie