Wij werken samen, online!

Onze maatschappij innoveert op een bijna onmogelijk tempo. Het kan, door deze duizelingwekkende snelheid waarmee we vernieuwen en uitvinden, soms lastig zijn om je als bedrijf hierop aan te passen. Hoe ga je met je tijd mee? En daarbovenop komt nog; hoe ga je mee met een tijd die alsmaar meer digitaliseert? Gelukkig is er voor veel bedrijven de perfecte oplossing: de online werkplek.

Online werkplek 101

Misschien dat die term op het eerste gezicht kan afschrikken. Het klinkt namelijk onpersoonlijk. Maar de online werkplek is zoveel meer dan een computerscherm en een afstand tussen werknemer en fysiek hoofdkantoor. Het geeft alle werknemers toegang tot een Cloud die alleen beschikbaar is voor het bedrijf. Zo kan iedere werknemer op elk moment zijn of haar werk doen en kan er ook buiten bedrijfsuren werk gedaan worden, als iemand op dat moment inspiratie of energie heeft gaat dit dus niet verloren. Ook gaat vergaderen veel gemakkelijker; men hoeft niet fysiek aanwezig te zijn in een ruimte maar maakt even gemakkelijk verbinding met een online netwerk.

Kosten reducerend

Het is een gegeven dat bedrijven constant de afweging moeten maken tussen nieuw talent aannemen en de kosten daarvan. Elke werknemer moet namelijk zijn of haar eigen ruimte hebben, een eigen computer en soms zelfs een auto van de zaak. Eigenlijk is het zonde dat jong talent soms niet aangenomen wordt omdat het bedrijf het geld of de ruimte niet heeft om deze persoon te herbergen. Ook hierom is de online werkplek een ontzettende uitkomst. Het online met elkaar kunnen werken, vergaderen en ontwikkelen, vaak vanuit ieders eigen woonkamer, haalt veel van de hiervoor genoemde kosten uit de vergelijking. Zo wordt het veel voordeliger voor bedrijven om mensen aan te nemen. Ook worden de werktijden vaak veel flexibeler en dit kan ook zorgen voor een gemoedelijkere sfeer binnen het bedrijf, omdat eenieders schema en werkwijze wordt geaccepteerd.

Het onpersoonlijke ervan is helaas niet helemaal weg te halen. Het is natuurlijk zo dat je elkaar als collega’s minder in het echt zult zien. Maar dit hoeft niet negatief te zijn. Je krijgt met de online werkplek namelijk vaak meer werk gedaan omdat er ook buiten kantooruren gewerkt kan worden en je niet fysiek in dezelfde ruimte hoeft te zijn. Ook is het voor bedrijven dus voordeliger. En die keren dat je elkaar dan wel fysiek ziet blijven speciaal. Misschien dus toch maar even onderzoek naar doen, die online werkplek. Wie weet?

Geef een reactie