stucen

Een goede stukadoor vinden

Wanneer je nieuwbouwwoning koop ontkom je er bijna niet aan, alle muren en plafonds moeten gestuukt worden. Als je opzoek gaat naar een betrouwbare stukadoor kom je erachter dat er een behoorlijk prijsverschil tussen zit. Het is dan slim om meerdere offertes op te vragen voordat je een beslissing neemt. Neem zeker niet de eerste de beste in vertrouwen!

 

 

Stucen naar wens

Wanneer je gaat voor de goedkoopste loop je zeker het risico dat het stucen niet naar wens gaat. Er zijn nou eenmaal bedrijven die zich aanbieden als stukadoor maar er niet voor opgeleid zijn. Aangezien je maar één keer je huis goed kan laten stucen, raad ik je aan om recensies van andere te lezen en alleen af te gaan op betrouwbare websites.
Op werkspot kun je gemakkelijk offertes aanvragen. Je vult in hoeveel vierkante meter het is, wat je wensen zijn en wanneer de klus uitgevoerd moet worden. Via deze weg krijg je dan van meerdere bedrijven offertes gemaild. Je kunt ervoor kiezen om je telefoonnummer op te geven, persoonlijk vind ik dit niet fijn want dan krijg je meerdere telefoontjes binnen. Via de mail kun je de prijzen vergelijken en de bedrijfsnamen kun je vervolgens op internet opzoeken. Via werkspot krijg je alleen contact met erkende vakmannen. Zij moeten namelijk voor een inlogcode bij werkspot verschillende documenten tonen waarbij duidelijk aangegeven staat dat zij goed zijn opgeleid. De beunhazen blijven dus op afstand.

 

Jouw huis laten opknappen

Niet alleen bij een nieuwbouwwoning maar ook bij bestaande bouw is het laten stucen een mooie afwerking van de woning. Als het plafond nog bestaat uit beton platen kan dit storend zijn. Het verschilt per woning maar soms kunnen de groeven tussen de betonplaten zo’n 3 centimeter zijn. Het staat goedkoop. Bij het verkopen van je woning is dat ook een ding waar men op let tegenwoordig. Het stucen is een belangrijke afwerking van het huis.
Naast het weg laten werken van de groeven kun je er ook voor kiezen om een sierrand te laten plaatsen op je plafond. Dit wordt voornamelijk gedaan in jaren dertig woningen. De ornamenten op het plafond komen overigens ook weer helemaal terug. Nu hoeven de stukadoors dit niet meer met de hand te doen, er bestaan tegenwoordig kant en klare ornamenten die zij alleen nog maar hoeven te voorzien van een dunne stuclaag. De kleine details maken de woning af.  Kort om, vraag eerst naar de mogelijkheden en prijzen voordat je met iemand in zee gaat.

Geef een reactie