Zo trots als een pauw

Ik herinner het me nog heel goed. De dag dat ik mijn rijbewijs mocht ophalen. Het was lekker weer die dag, ergens in het voorjaar. Als ik het mij goed herinner was het op 12 april. Ik zat met een vriend van mijn middelbare school in de tuin een beetje huiswerk te maken. We hadden ons voorgenomen om ons huiswerk goed bij te houden. We zaten namelijk in het examen jaar en de laatste schoolexamenweek was in zicht. We konden allebei wel wat goede cijfers gebruiken voordat ons eindexamen zou gaan beginnen. Omdat we allebei niet zoveel concentratie en motivatie hadden, besloten we om samen te leren. Dit hielp ons heel erg, want als eentje geen zin meer had probeerde de ander te helpen om de aandacht weer op de boeken te richten. Dus zo ging dat ook die middag, we zaten aan de tuintafel met een groot glas limonade en koekjes terwijl we met onze neus in de boeken zaten. 

Rijbewijs ophalen

Volgens mij waren we bezig met het vak biologie toen ik een telefoontje kreeg. Ik nam op en kreeg te horen dat ik mijn rijbewijs mocht komen ophalen bij het gemeentehuis. Omdat het zo lekker weer was fietsten mijn vriend en ik zonder jas naar de stad. Gelukkig hoefden we niet al te lang te wachten bij het gemeentehuis. Zo trots als een pauw reed ik snel terug naar huis met mijn net behaalde rijbewijs op zak. Toen we de straat in fietsten zag ik dat mijn vader net thuis was gekomen. Zijn grote witte Volvo stond namelijk voor ons huis geparkeerd. Ik gooide mijn fiets in de tuin en rende enthousiast naar binnen. Mijn ouders waren super trots en maakte meteen een foto om naar de grootouders te sturen. Daarna stelde mijn vader voor of ik misschien een ritje in zijn auto wilde maken. Natuurlijk wilde ik dat! Achteraf gezien was dat denk ik een van de beste ritjes in mijn leven. 

Zelf een auto kopen

Nu is het bijna tien jaar later. In de tussentijd heb ik veel in mijn vadersauto mogen rijden. Maar het wordt tijd om mijn eigen auto te gaan kopen. Dus ben ik afgelopen zaterdag naar de Volvo specialist gegaan. Hier kreeg ik veel uitleg over alle verschillende modellen en ben ik ook in gesprek gegaan over welke auto het beste bij mij zou passen. Ik vond het zo gaaf om alle Volvo auto’s te zien en alle informatie erover te horen dat ik zonder het door te hebben wel tot diep in de nacht nog online verder ben gaan zoeken. Dat was alle moeite waard, want ik heb een afspraak dat ik over twee weken mijn eigen Volvo mag komen ophalen! Ik denk dat ik net zo trots ga zijn als toen ik mijn rijbewijs voor het eerst had. 

Geef een reactie