De gezellige stad Leiden

Bent u een echte Leidenaar in hart en ziel, ben je van plan naar Leiden te gaan verhuizen of zoek je gewoon een leuke stad om een keer te bezoeken dan komen deze leuke pluspunten van Leiden je bekend voor of zijn ze leuk om te weten te komen. Leiden is niet vaak de vanzelfsprekende stad wanneer mensen voor een dagje uit gaan winkelen of gewoon gaan rondlopen, maar de mensen die Leiden kennen noemen het toch wel een van de leukste steden. Zo wordt Leiden ook wel de stad van ontdekkingen genoemd. Van verschillende musea tot de oudste botanische tuin van Nederland heeft Leiden een breed aanbod aan activiteiten of dingen die er ontdekt kunnen worden. 

De lekkerste eettentjes (zelfs vegan)

Een van de gezelligste en lekkerste steden om te eten, zo is er voor iedereen wel wat. Aan de gracht een lekkere vegan burger eten of in een chique restaurant een goede biefstuk. 

Het Leidse uitgaansleven

Leiden is een vooral populair bij de studenten die daar graag in het weekend en zelfs door de weeks uitgaan. Van clubs en kroegen tot festivals is er voor ieder wat wils. In Leiden heb je veel verschillende cafés. Een van de populairste cafés is gevestigd onder het huis waar Soldaat van Oranje ooit heeft gewoond. Het is mooi gelegen aan de gracht en heeft een fijn terras. Ook zijn er drie hele populaire clubs waar je heen kunt gaan voor concerten of een nachtje doorhalen: NEXT,HIFI en Gebr. De Nobel. Leuk om te weten is dat Armin van Buuren leerde draaien in club NEXT. 

Taxi service Leiden

Na een lange nacht van feesten, dansen en een borrel wil je natuurlijk ook weer veilig en snel thuis lekker je bed in. De beste optie hiervoor: de taxi natuurlijk! Hiervoor heeft Leiden aardig goede taxi services die je veilig en snel bij je voordeur afzetten. Zo is LTC taxi Leiden hier een van. 

De oudste botanische tuin van Nederland

Voor de natuurliefhebbers onder ons is het vaak niet logisch om naar een stad te verhuizen, maar leiden is een grote uitzondering. Zo zijn verschillende parken waar je op een mooie zomerdag kunt vertoeven, een tuinvereniging en zelfs een van de oudste botanische tuinen van Nederland. 

Leuke winkeltjes

Waar je in vele steden veel grote winkelketens hebt is Leiden een leuke uitzondering. Zo zijn er verschillende knusse kleine winkeltjes met unieke hebbedingetjes die je niet kunt laten staan. Er zijn ook vintage winkels waar je mooie en wat goedkopere dingen kunt scoren. Naast deze winkels zijn er natuurlijk ook de grote winkelketens die altijd leuk blijven om doorheen te snuffelen. Ideaal dus voor een afwisselend dagje winkelen.

Geef een reactie