Bedrijfsuitje

Een pubquiz boeken als bedrijfsuitje

Een bedrijfsuitje hoeft niet ontzettend actief te zijn. Als jij een avond plezier met je collega’s wil beleven, en niet persé hoeft te kitesurfen of te paintballen? Laat dan een pubquiz voor jullie organiseren. Daarbij kan je genieten van lekker eten en drinken, maar ook testen hoeveel je collega’s weten. In deze competitieve setting halen de leden van je team het beste uit zichzelf. En jullie hebben gegarandeerd een avond vol plezier.
Bedrijfsuitje

Hoe werkt een pubquiz als bedrijfsuitje

Pubquizzen worden georganiseerd door gespecialiseerde aanbieders, die een quiz bieden die niet alleen op jullie niveau zit, maar ook erg vermakelijk is. Verwacht bij dit soort bedrijfsuitjes niet alleen droge vragen over geschiedenis en wetenschap. Je krijgt ook vragen over moderne muziek, bekende films, celebrities en grappige feiten. Er zitten bijna altijd multimedia-elementen in. Je team moet bijvoorbeeld raden van welk populair popnummer er een fragment gedraaid wordt. Of uit welke film een korte scène afkomstig is. Soms zitten er zelfs spelshowelementen in. Waarvoor afwisselend een lid van elk team naar voren geroepen wordt. Die mag dan bijvoorbeeld zijn karoaketalent laten zien. Om extra punten voor jullie team te verdienen. Een pubquiz wordt bijna altijd geleid door een ervaren presentator met gevoel voor humor. Die zorgt voor een uitgelaten sfeer en zorgt dat de avond spannend blijft.

Waar kan je een pubquiz bestellen

Vaak kan een pubquiz georganiseerd worden op meerdere locaties waar het evenementenbedrijf een contract mee heeft. In bijna alles grote steden zijn zulke locaties aanwezig. Sommige bedrijven kunnen het evenement organiseren in jullie bedrijfspand. Of op een eigen locatie, als de quiz bijvoorbeeld een onderdeel is van een weekendje weg.

Praktische informatie over het evenement

Pubquizzen kunnen al gespeeld worden vanaf een dozijn mensen. Maar kunnen ook voor grotere aantal mensen worden georganiseerd – dan wordt er in groepjes tegen elkaar gespeeld. Afhankelijk van de locatie kunnen er dan 100 of meer mensen meedoen. Dat zorgt bovendien voor een extra competitief element. Waardoor de spelers gegarandeerd erg hun best zullen doen om te winnen. De prijzen van een pubquiz liggen laag, vaak op een paar tientjes per persoon. Meer als er een diner bij inbegrepen is.

Geef een reactie