stedentrip Barcelona

Cultuur in Barcelona echt ontdekken

Als je bijvoorbeeld een weekendje weg gaat, dan wil je het meeste uit jouw verblijf halen. Daarom maak je vooraf een paar overwegingen. Wanneer ga je? Vermijd je liever het hoofdseizoen of maakt dat jou niets uit? Daarnaast kies je ook het hotel en eventuele accommodaties van tevoren. Recentelijk ben ik op een stedentrip naar Barcelona gegaan. Ik ben weliswaar eerder op een stedentrip gegaan, maar dit was de eerste keer dat ik de Spaanse stad bezocht. Voor vertrek had ik alles goed voorbereid. Eenmaal in de stad werd ik overweldigd door alle mogelijkheden. Om alsnog goed de cultuur te ontdekken in de stad, heb ik de volgende dingen gedaan. 

Denk aan jouw reisdoel

De eerste les die ik leerde tijdens mijn stedentrip Barcelona, is dat je het oorspronkelijke doel niet uit het oog moet verliezen. Wat was ook alweer de reden waarom je per se een lang weekend in Barcelona wil vertoeven? Misschien is het bezoeken van diverse hotspots wel jouw doel of ben je er voornamelijk heen gegaan voor de keuken. Ik vond het tijdens mijn stedentrip Barcelona een goede manier om mezelf even te kalmeren en te remmen. Ik heb altijd dat ik te snel van alles en nog wat wil doen – zeker als ik me in een onbekend gebied begeef. 

Cultuur ontdekken

Zoals je misschien al gegokt had, was “de cultuur ontdekken” mijn reisdoel. Ik wilde lekker ontspannen ronddwalen en nieuwe dingen leren kennen. Hierdoor ben ik maar langs een paar hotspots geweest. De grootste trekpleisters heb ik bewust overgeslagen. In plaats daarvan ben ik de stad ingedoken en probeerde ik Barcelona als een local te zien. Zo ben ik laat in de avond bij een ‘geheime’ bar terecht gekomen. Dit is zo’n ideale plek om ‘s avonds nog even een drankje te doen. 

Heerlijke afwisseling

Uiteraard ben ik ook diverse eettentjes ingelopen tijdens mijn lange weekend in Spanje. Om niet rollend naar huis te gaan, heb ik het eten afgewisseld. De ene dag proefde ik gerechten die kenmerkend zijn voor Barcelona. Vervolgens at ik de dag erna een super smoothie. Na twee dagen was ik het slenteren wat zat aan het worden. Om mijn benen een beetje te sparen, heb ik de laatste dag van mijn stedentrip Barcelona een fiets gehuurd. Het was mogelijk om mee te doen met een tour, maar na een paar dagen had ik al redelijk een gevoel voor de stad. Door de prettige afwisseling van eten en activiteiten was mijn lange weekend echt perfect. Het sloot immers perfect aan op mijn reisdoel!

Geef een reactie