Begin het nieuwe jaar met een nieuwe sport

Het is bijna 2020! Een nieuw jaar geeft nieuwe kansen. Veel mensen zullen waarschijnlijk ‘sporten’ op hun lijstje van goede voornemens hebben. Hierbij wordt dan gedacht aan naar de sportschool gaan (lees: een abonnement afleggen maar nooit echt de tijd vinden om ook echt te gaan) of te gaan hardlopen (de outfit kopen en één keertje rennen). Maar wat als dit niet bij je past en je toch iets sportiefs wilt doen volgend jaar? Probeer dan een keertje Oosterse vecht- en verdedigingsporten! Het is een goede manier om fysiek bezig te zijn en eventuele woede of frustratie los te laten. Er bestaan vele soorten en stijlen vecht- en verdedigingsporten, dus er zit vast wel iets bij om 2020 jouw jaar te maken!

 

MET ZWAARDEN JEZELF VERDEDIGEN

Diverse Oosterse vecht- en verdedigingssporten, zoals Kung Fu, Kendo en Tai Chi, gebruiken wapens bij het uitoefenen van de sport. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zwaarden. Dit kan helpen met de coördinatie tussen lichaam en geest en helpt de beoefenaar om zich te concentreren. Ook accentueert het de bewegingen die gemaakt worden. Als bonus ziet het er erg cool uit. Om meteen te beginnen met echte zwaarden gaat misschien een beetje ver, maar er zijn veel soorten oefenzwaarden. Oefenzwaarden zijn bijvoorbeeld van foam, hout of van kunststof gemaakt en zijn in vele maten beschikbaar. Zo is er voor iedereen wat te vinden om mee te werken. Denk je eraan om volgend jaar te beginnen en wil je daarvoor zwaarden kopen? Dan is een foam- of houten zwaard aan te raden. Voor kinderen zijn foam- zwaarden het handigst.

 

DE VECHTKUNST KARATE

Als wapens niet bij je passen, kan er misschien gekeken worden naar karate. Karate is een vechtkunst en een zelfverdedigingsport. Er wordt veel nadruk gelegd op stoot- en afweertechnieken, maar bij sommige stijlen zitten er ook iets meer offensieve technieken in, zoals klemmen of worsteltechnieken. Veel kinderen zitten op karate, maar het is ook goed te beoefenen als (jong-) volwassenen. Essentieel voor het beoefenen van karate zijn karate pakken. Net zoals bij de oefenzwaarden zijn hier ook veel soorten en maten van en kan iedereen een pak vinden die goed bij hen past. Tegenwoordig zijn er zelfs meerdere kleuren! Karate pakken komen in een lichte en zware variant. Voor een beginner worden lichte pakken aangeraden, zodat er genoeg ruimte is om de bewegingen te maken en de techniek goed te ontwikkelen. Begin 2020 dus lekker met karate en wordt een echte karateka!

Geef een reactie