Een nieuw jaar, een nieuw begin!

Het is weer tijd om afscheid te nemen van 2019, en je klaar te maken voor alles wat 2020 je te bieden heeft. Altijd een dubbel gevoel, zo'n nieuw jaar. Vrijwel iedereen is altijd, op ieder moment, wel toe aan het gevoel van een 'schone lei', dus dat idee wordt met open armen verwelkomt. Tegelijkertijd heb je misschien ook wel al een mooi jaar gehad, wat leuk is om te herdenken; of juist een vreselijk jaar waar je snel uit wil zijn. Hoe dan ook, iedereen weet dat het natuurlijk niet 'echt' een verschil maakt. Maar het is voor veel mensen desalniettemin een mooie gelegenheid om veranderen in hun leven te maken. En dat is iets waar we natuurlijk allemaal achterstaan. We geven hier de beste tips voor hoe je het nieuwe jaar écht nieuw kan laten voelen!

Realistische voornemens

Goede voornemens, we maken ze allemaal. En vrijwel niemand houdt zich er ooit aan. Maar waarom falen we daar allemaal zo massaal in dat het algemeen bekend is geworden, en zoveel mensen het uberhaupt hebben opgegeven? Het probleem met goede voornemers is dat ze vrijwel nooit echt realistisch zijn. Meteen op 1 januari willen beginnen met sporten is een leuk idee, maar na de kerstvakantie zal je niet de fitste zijn, dus je kunt beter pas wat later écht goed op gaan bouwen. Drastische veranderingen in hoe je naar het leven kijkt, hoe je je gedraagt of hoe snel je je werk afmaakt (of uitstelt) werken precies hetzelfde. Hoe sneller en hoger je de lat voor jezelf legt, hoe groter de kans dat je gedemotiveerd raakt en in januari nog opgeeft. Stel realistische eisen, bouw het rustig op, en je zult zien dat het een stuk makkelijker vol te houden is!

Een make-over

Vrouwen staan erom bekend dat ze, als ze een nieuwe periode in hun leven in gaat, een drastische verandering aan het uiterlijk ondergaan. Een stuk haar eraf bij de kapper of een wild nieuw kleurtje, een hele nieuwe kledingstijl of nieuwe make-up. Het gaat erom dat zo'n kleine fysieke verandering veel harder aankomt dan een idee in je hoofd dat iets nieuw moet voelen. Als je je anders wil voelen, helpt het dus ook om uiterlijke kenmerken heel te veranderen. En dan bedoelen we niet per se je eigen uiterlijk, maar ook die van je omgeving, bijvoorbeeld. Je week anders inrichten, naar andere plekken toegaan. Of juist veranderingen maken binnen je veilige thuishaven.

Je huis een make-over geven lijkt misschien iets heel groots, maar als je wacht op een motivatie om het nieuwe jaar knallend in te gaan, is dit misschien juist wel een perfect moment. Een likje verf over de muur, mooie nieuwe pvc vloeren plaatsen, en je hele leven voelt weer als nieuw!

Geef een reactie