Een weekendje weg in plaats van vakantie

Zelf ben ik een groot voorstander van lange weekendjes weg in plaats van een hele lange vakantie tijdens de zomer. Hier heb ik verschillende redenen voor. Om te beginnen voelt het gewoon als een efficiënter gebruik van de vrije dagen, en dat werkt als volgt. Als je een lang weekendje vrij neemt, dan kost dit slechts één of twee vrije dagen. Het hangt er een beetje van af of jij vrijdag én zaterdag vrij wilt nemen. Als je dit wel doet, dan kan je met gemiddelde vakantiedagen toch tien tot twaalf weken per jaar een lang weekend houden. Globaal gezien is dat dus één keer per maand een lang weekend vrij. Dit klinkt toch heerlijk? Ook is het voor de productiviteit gewoon beter om in kortere intervals energie op te kunnen laden. Na een halfjaar zonder vakantie door te werken zit je er vaak helemaal doorheen, en daar lijden jouw prestaties en gemoedstoestand ook onder. Enfin, weekendjes weg dus. Geen inspiratie? Ik geef je een aantal tips.

Stedentrip binnen ons land

Nederland is relatief een klein land, maar als je het vergelijkt met wat één persoon zoal ziet, is het toch nog best groot. Veel mensen gaan komen alleen maar op bepaalde plekken in het land. Zelf kom ik voor mijn dagelijkse routine bijvoorbeeld alleen maar op plekken in de randstad. Door een stedentrip te houden in ons eigen land kun je relatief goedkoop genieten van een nieuwe omgeving voor jouw weekendje weg. De steden hebben iets vertrouwds, maar ze zijn toch weer totaal anders dan de andere steden. Neem bijvoorbeeld Maastricht. Het is een prachtige, romantische stad met veel oude bouwwerken, waarbij de architectuur meer op België of Duitsland lijkt dan op dat van Nederland. Tegelijkertijd kan je wel genieten van alles waar je aan gewend bent. Denk er dus eens over na om een weekendje te overnachten in Maastricht! Voor hotels kun je bijvoorbeeld zoeken op ‘Maastricht hotel‘ en dan kom je vast wel iets tegen!

Stedentrip in het buitenland

Nederland heeft een aantal steden, maar na een dozijn weekendjes weg heb je ze op zich allemaal wel weer gezien. Gelukkig zijn wij een klein land in een werelddeel met andere kleine landen, want het is daardoor lekker makkelijk om naar een ander land af te reizen. Binnen een handomdraai kan je in Parijs, Londen, Berlijn, Brussel of noem het maar op zijn. Als je bijtijds een vliegticket boekt dan is er ook niets aan de hand qua prijs. Het is tegenwoordig relatief goedkoop om een vlucht te pakken naar een Europees land. Zo kan je flink veel zien van ons continent in korte tijd!

Geef een reactie